Προβληματίστηκα για τη λέξη ΑΝασφάλεια.

Η λέξη σημαίνει έλλειψη αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς.
Έπειτα προτίμησα να αφαιρέσω το ΑΝ. Με τη λέξη ασφάλεια ένιωσα ανακούφιση και ηρεμία.

Ο άνθρωπος, από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα που διανύουμε την εποχή του κορονοιού, υποφέρει από οικονομική, επαγγελματική, κοινωνική και συναισθηματική ανασφάλεια. Αισθάνεται φόβο πως ένα ξαφνικό γεγονός, ανεξάρτητο από θέλησή του, μπορεί να καταστρέψει οτιδήποτε αγαπημένο έχει δημιουργήσει στη ζωή του.

Η ΑΝασφάλεια ωθεί τον άνθρωπο να νιώθει πίεση και άγχος, να συμπεριφέρεται περιοριστικά προς τις δυνατότητές του, ίσως παράξενα και απρόβλεπτα, και να κλείνεται στον εαυτό του. Υιοθετεί μια παθητική συμπεριφορά. Ως εκ τούτου αποκόβεται σταδιακά από την εξέλιξη της ζωής και μένει στάσιμος σε δραστηριότητες.

Αυτό πρακτικά γίνεται ορατό στην οικονομική, επαγγελματική και προσωπική ζωή του ανθρώπου που ενώ έχει όλες τις δυνατότητες να προχωρήσει, αισθάνεται ΑΝασφαλής και δεν κάνει κανένα βήμα.

Ένα παράδειγμα είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Υπάρχουν άνθρωποι που παραμένουν στάσιμοι από την ΑΝασφάλεια ότι εάν συμβεί μια δυσάρεστη ανατροπή στον προγραμματισμό τους, θα τους ανακόψει την επιχειρηματική τους επέκταση ή θα καταστρέψει ό,τι κατάφεραν να δημιουργήσουν.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η απόκτηση απογόνου και η δημιουργία οικογένειας. Υπάρχουν άνθρωποι που παραμένουν άτεκνοι από την ΑΝασφάλεια ότι δεν θα έχουν χρήματα να πληρώσουν το γιατρό και τον τοκετό.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η ανάγκη των ανθρώπων να εργάζονται, ακόμα και αδήλωτα, γιατί η σύνταξη που λαμβάνουν από το δημόσιο ταμείο τους, δεν επαρκεί για τις καθημερινές τους ανάγκες.
Ακόμα υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων, που ενώ έχουν συμπτώματα και χρήζουν ιατρικής εξέτασης, αποφεύγουν να επισκεφθούν το γιατρό, μήπως τους συστήσει να διενεργήσουν εξετάσεις, οι οποίες δεν καλύπτονται από το δημόσιο ταμείο τους και χρειάζονται χρήματα, τα οποία δεν έχουν να πληρώσουν.

Πλήθος τα παραδείγματα στασιμότητας στην ανθρώπινη καθημερινότητα επειδή υπάρχει το αίσθημα της ΑΝασφάλειας.

Κάποιοι άλλοι άνθρωποι συνηθίζουν να επενδύουν σε διασκέδαση, ρουχισμό, αυτοκίνητα, ταξίδια και απολαύσεις, που ναι μεν χρειάζονται στη ζωή αλλά από την άλλη όμως προσφέρουν μόνο εφήμερες χαρές. Μόλις περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός, ο άνθρωπος επιστρέφει στην ΑΝασφάλεια και τις αμφιβολίες, εάν θα είναι ικανός να διατηρήσει και στο μέλλον το βιοτικό του επίπεδο και τις όμορφες αυτές στιγμές.

Αυτό που μπορεί να θεραπεύει το αίσθημα της ανασφάλειας είναι η δημιουργία συνθηκών σταθερότητας και σιγουριάς. Έτσι ο άνθρωπος προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή, την υγεία, την οικογένεια, την περιουσία και το μέλλον όλων αυτών, οφείλει να λαμβάνει ορισμένα προνοητικά μέτρα.

Ένα τέτοιο προνοητικό μέτρο είναι και η σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου που δημιουργεί αίσθημα σιγουριάς, ηρεμίας και αυτοπεποίθησης. Με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος προνοεί για το αβέβαιο και αναπάντεχο δυσάρεστο γεγονός που θα ανατρέψει τη ζωή του.

Επιπλέον αυτή η ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς άγχη, αμφιβολίες, προβληματισμούς και ΑΝασφάλειες επιφέρει στη ζωή του ανθρώπου ποιότητα.

Όταν κάποιος είναι ήρεμος πως ο ίδιος, η οικογένειά του και η περιουσία του είναι ασφαλισμένα από κάθε κακό, τότε συμφιλιώνεται με το φόβο, ελευθερώνει τον εαυτό του από αρνητικές σκέψεις, αισθάνεται Ασφάλεια και συνεχίζει τη ζωή του με αίσθημα σιγουριάς.

Με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ο άνθρωπος θεμελιώνει γερά στηρίγματα για το οικοδόμημα της ζωής του, χωρίς ΑΝ.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από τον προσωπικό σας διαμεσολαβητή.

Πηγή: www.nextdeal.gr