Mac ή Windows; iOS ή Android; PlayStation ή Xbox; Ή ξεκάθαρα PC; Υπάρχουν επιλογές που για σένα είναι ξεκάθαρες. Πλέον ξέρεις τι σου προσφέρει κάθε brand για τον υπολογιστή σου, το κινητό σου, την κονσόλα σου, και το επιλέγεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αλλά αν έπρεπε να διαλέξεις το αυτοκίνητό σου; Έστω ότι αυτό είναι το μόνο πρόβλημα και όλα τα άλλα έχουν λυθεί, ποια εταιρία θα εμπιστευόσουν; Την Apple ή τη Sony; Ή μήπως τη Microsoft;

Οι εταιρίες τεχνολογίας που έχουν επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, δουλεύουμε, εργαζόμαστε, ξυπνάμε, κοιμόμαστε και γυμναζόμαστε, δείχνουν ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μπουν στην καθημερινότητά μας. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο (ή partner), καθεμία από τις tech giants, οραματίζονται το δικό τους αυτόνομο ηλεκτροκίνητο αυτοκινητάκι.

Apple: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μέχρι το 2027

Η εταιρία που έφερε επανάσταση στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα, που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική, μπήκε στα σπίτια μας, στα σαλόνια μας, στα ψυγεία μας, παντού, σκοπεύει να φέρει ένα προϊόν της και στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Big surprise!

Project Titan

Εκτός από αναμενόμενο, ήταν και γνωστό ότι η Apple σχεδιάζει ένα ηλεκτροκίνητο με δαγκωμένο μηλαράκι στο καπό. Βέβαια, μέχρι σήμερα η tech giant δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση γιατί δεν είναι στο στυλ της, προτιμάει τα μυστικά και τις εκπλήξεις. Ωστόσο το συγκεκριμένο είναι πολύ μεγάλο για να παραμείνει μυστικό.

Με τα πολλά, όλοι ξέρουν ότι η Apple κάτι ετοιμάζει, αλλά κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό επίσημα. Απλώς κάθε τόσο κυκλοφορούν φήμες. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες διέρρευσαν το 2014, ενώ έχει κυκλοφορήσει και το ενδοεταιρικό όνομα του project: «Project Titan» – αλίμονο στην Tesla!

Οι φήμες για τη συνεργασία με τη Hyundai

Τώρα έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό: Μία ανακοίνωση από την Hyundai, η οποία δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τη συνεργασία Apple – Hyundai. Μάλιστα, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά μέσα, στόχος των δύο εταιριών είναι να έχουν βγάλει στην παραγωγή το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έως το 2027. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο εταιρίες δεν θα περιοριστούν στην κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά θα συνεργαστούν και στον τομέα της ανάπτυξης μπαταριών.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την αρχική δήλωση η Hyundai τα μάζεψε και διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε συζήτηση με πολλούς υποψήφιους συνεργάτες, χωρίς να αναφέρει τη λέξη Apple. Φυσικά η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει. Πάντως τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πιθανή συνεργασία, στις 8 Ιανουαρίου, η αξία της Hyundai αυξήθηκε κατά $9 δισ. και οι μετοχές της κατά σχεδόν 20%! Αν ήταν test drive για την ανταπόκριση της αγοράς, πέρασε με άριστα.

Vision-S: Η συνεισφορά της Sony

Η Sony έκανε την αποκάλυψη για πρώτη φορά πέρσι, στο Consumer Electronics Show του 2020. Ανάμεσα σε πολλά άλλα μπλιμπλίκια και καλούδια, η βασίλισσα της τεχνολογίας παρουσίασε τη “συνεισφορά της στο αυτοκίνητο του μέλλοντος”. Το Vision-S.

Ένα αυτόνομο, ηλεκτροκίνητο sedan. Στον εξωτερικό σχεδιασμό του, μοιάζει με ένα καθημερινό αυτοκίνητο σαν αυτά που ξέρουμε. Φυσικά, δεν είναι.

Είναι εξοπλισμένο με 2 ηλεκτροκινητήρες, με απόδοση 200 kW (272 PS) ο καθένας. Τα 0-100 γίνονται σε 4,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 240 km/h.

Διαθέτει 40 αισθητήρες εντοπισμού και αναγνώρισης και ένα σύστημα-βοηθό που λειτουργεί με φωνητικές εντολές. Οκ, ο personal assistant είναι σχεδόν old news στον κλάδο της τεχνολογίας των αυτοκινήτων. Το φρέσκο που ελπίζει να φέρει στον κόσμο των αυτόνομων η Sony αφορά ένα ξεχωριστό κομμάτι, την ψυχαγωγία.

Microsoft: επένδυση 2 δισ. στην Cruise

Θα έμενε απ’ έξω η Microsoft; Έτσι κι αλλιώς δραστηριοποιείται στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με υπηρεσίες Cloud για οχήματα (ηλεκτρικά και μη) των Volkswagen, BMW και Ford.

Η εταιρία του Bill Gates, λοιπόν, έκανε το πρώτο της μεγάλο άνοιγμα και στα αυτόνομα οχήματα. Όπου μεγάλο άνοιγμα εννοούμε μία επένδυση ύψους $2 δισ. στην Cruise, μία εταιρία ανάπτυξης πλήρως αυτοματοποιημένων και αυτόνομων οχημάτων, που από το 2016 ανήκει στην General Motors.

Η Cruise, η οποία είχε μόλις 40 υπαλλήλους πριν την εξαγοράσει η GM, σήμερα έχει περίπου 2.000 υπαλλήλους και συνεισφέρει κατά 40% στη συνολική αξία της GM, που αγγίζει τα $71.5 δισ..

Με την πρόσφατη επένδυση της Microsoft, στην οποία συμμετείχε και η Honda Motors, η αξία της Cruise ανέβηκε στα $30 δισ., δηλαδή στα ίδια περίπου επίπεδα με έναν πολύ δυνατό ανταγωνιστή στον κλάδο, τη Waymo. Το αδερφάκι της Google, αύξησε το 2020 την αξία της κατά $3,2 δισ. και πλέον αξίζει πάνω από $30 δισ., σύμφωνα με τους Financial Times. Και, σε αντίθεση με την Cruise, η Waymo έχει βγάλει τα αυτοκινητάκια της στους δρόμους, με πλήρως αυτόνομες διαδρομές, χωρίς οδηγό:

Κάτι τέτοιο ελπίζει να καταφέρει και η GM, με την τεχνολογία της Cruise. Μάλιστα, μαζί με τα ευχάριστα για την επένδυση των $2 δισ., η εκτελεστική διευθύντρια της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε ότι η Cruise και η GM θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του Cloud της Microsoft και της πλατφόρμας Azure για να εμπορευματοποιήσουν τα προϊόντα τους. Στόχος της GM είναι να κυκλοφορήσει πάνω από 30 μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε όλο τον κόσμο, μέχρι το 2025.

Origin Cruise: Ηλεκτροκίνητο, αυτόνομο, κοινόχρηστο

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η θυγατρική της Microsoft, Cruise, παρουσίασε πριν από 1 χρόνο το Origin Cruise, το πρωτότυπο όμως.

Το Origin είναι ηλεκτροκίνητο και πλήρως αυτόνομο: ελέγχεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και δεν έχει καν τιμόνι ή πεντάλ. Κι αυτό γιατί δεν προορίζεται για ιδιωτικό όχημα αλλά για κοινόχρηστο, που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 4 άτομα σε κάθε διαδρομή.

 

Επένδυση $1δισ. σε καθαρές τεχνολογίες

 

Τα πρόσωπα πίσω από τις εταιρίες τεχνολογίας που σχεδιάζουν να αναπτύξουν τα δικά τους ηλεκτροκίνητα, υποστηρίζουν το μέλλον της ηλεκτροκίνησης και σε ατομικό επίπεδο ως επενδυτές.

Το Breakthrough Energy Ventures (BEV), το ταμείο επενδύσεων σε καθαρές τεχνολογίες που υποστηρίζεται ανάμεσα σε άλλους, από τον Bill Gates (Microsoft), τον Jeff Bezos (Amazon) και Michael Bloomberg (Bloomberg), συγκέντρωσε $1 δισ. για δεύτερη φορά σε τέσσερα χρόνια.

Στόχος του ταμείου είναι να υποστηρίξει τις startup εταιρίες που αναπτύσσουν λύσεις για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων -και μάλιστα ένα από τα κριτήρια επιλογής για χρηματοδότησης, είναι να προτείνουν τεχνολογίες που μπορούν να μειώσουν τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 500 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο.

Το ταμείο επικεντρώνεται κυρίως σε προϊόντα και τεχνολογίες, όπως ο χάλυβας και το τσιμέντο, οι μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και η αποθήκευση ενέργειας. Το ενδιαφέρον που δείχνουν, και βασικά τα χρήματα που ρίχνουν αυτοί που τα έχουν, δείχνουν ότι το cleantech boom θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι στιγμής, πάντως, αυτός που κυριαρχεί στον κλάδο των αυτόνομων είναι αναμφισβήτητα η Tesla, η οποία μόλις πριν από λίγες εβδομάδες πέτυχε ένα νέο στόχο: οδήγηση χωρίς χέρια για 613 χλμ.! Το 2020 μπορεί να ήταν μία δύσκολη χρονιά για τους υπόλοιπους, αλλά για τον Elon Musk πήγε καλά, καθώς η εταιρία του πούλησε μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα και ο ίδιος είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, στη θέση του Jeff Bezos.

Φυσικά, εφόσον έχουν μπει στο παιχνίδι εταιρίες-γίγαντες, όπως η Apple, η Sony και η Microsoft τα πάντα μπορεί να συμβούν -ακόμη και αυτόνομες μοτοσυκλέτες χωρίς αναβάτες!- και να ανατραπούν οι ισορροπίες στον κλάδο των αυτόνομων οχημάτων.

Όπως είπε και ο CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, την περασμένη δεκαετία, το mega trend ήταν το κινητό τηλέφωνο. Το επόμενο mega trend είναι η κινητικότητα.