Τι Είναι το Παθητικό Εισόδημα;

Ας ορίσουμε τώρα το παθητικό εισόδημα γιατί είναι κάτι διαφορετικό. Αντί να πληρώνεστε μια φορά για τη δουλειά που κάνετε, φτιάχνετε κάτι (ή δημιουργείτε αξία) ώστε να συνεχίσετε να πληρώνεστε συνέχεια.

Το πιο απλό παράδειγμα παθητικού εισοδήματος είναι κάποιος όπως ο συγγραφέας Stephen King. Ξοδεύει μερικούς μήνες γράφοντας το The Shining (Η Λάμψη) σχεδόν 40 χρόνια πριν, αλλά εξακολουθεί να πληρώνεται για κάθε αντίτυπο που πουλιέται μέχρι σήμερα. Δημιούργησε κάτι με αξία που ο κόσμος θέλει ακόμα και σήμερα. Το παθητικό εισόδημα είναι ο δρόμος προς την πλήρη οικονομική και χρονική ελευθερία.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι ωστόσο για να δημιουργήσει κάποιος ένα παθητικό εισόδημα όπου θα του επιφέρει κέρδος μακροχρόνια ή ακόμα και βραχυπρόθεσμα.

Στην παρακάτω λίστα ακολουθούν όλες οι τρόποι – ιδέες για παθητικό εισόδημα.

1) Δανείστε χρήματα Online

Αν έχετε κάποια πράγματα στην άκρη που δεν τα χρειάζεστε άμεσα, μπορείτε να τα δώσετε σε άλλους. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα τα πάρετε πίσω μαζί με τόκο. Το κέρδος σας.

2) Donations (Δωρεές)

Λάβετε δωρεές για κάτι που έχετε προσφέρει δωρεάν.

3) Συγγραφή και πώληση βιβλίου

Βρείτε κάτι που είστε καλοί και γράψτε ένα βιβλίο πάνω σε αυτό. Στη συνέχεια θα μπορέσετε εύκολα να το βάλετε προς πώληση μόνοι σας στο διαδίκτυο και να περιμένετε πωλήσεις για κέρδος.

4) Ενοικίαση Δωματίου

Αν έχετε κάποιο ανεκμετάλλευτο δωμάτιο στο σπίτι σας μπορείτε να το βάλετε προς ενοικίαση σε άτομα που ταξιδεύουν έχοντας περιορισμένο budget.

5) Bonus από κάρτες

Πολλές εταιρίες μέσω των καρτών τους προσφέρουν επιστροφή χρημάτων για τις αγορές σας ( που έτσι και αλλιώς θα κάνατε) .

5) Εγκατάσταση αυτόματων πωλητών / ΑΤΜ

Χρειάζεται κατάλληλο σημείο και την κατάλληλη επιλογή . Μετά με λίγη θυσία χρόνου μπορείτε να καταφέρετε να έχετε παθητικό εισόδημα με αυτό τον τρόπο.

6) Affiliate Marketing

Αν έχετε ταλέντο στις πωλήσεις αλλά όχι επιχείρηση και προϊόντα. Μπορείτε να γίνεται ο μεσάζοντας ανάμεσα σε καταναλωτή και κατάστημα κερδίζοντας από προμήθειες επί των πωλήσεων.

7) Καταθέσεις σε τράπεζα με καλό επιτόκιο

Χρειάζεται μεγάλο κεφάλαιο ο συγκεκριμένος τρόπος και προσεκτική επιλογή τράπεζας.

8) Βίντεο στο Youtube

Με τον κατάλληλο αριθμό προβολών η Google  θα σας πληρώσει για να προβάλει διαφημίσεις στα βίντεο σας.

9) Αγορά με στόχο την πώληση 

Αν ξέρετε καλά μια συγκεκριμένη αγορά μπορείτε να βρίσκεται μεταχειρισμένα πράγματα σε πολύ καλή τιμή, τα οποία θα μπορέσετε να πουλάτε κατευθείαν βγάζοντας κάποιο κέρδος.

10) Επιστροφή χρημάτων για αγορές Online

Πως θα σας φαινόταν να παίρνεται επιστροφή χρημάτων για τις αγορές που θα κάνατε έτσι και αλλιώς ? Υπάρχουν σελίδες και εφαρμογές που προσφέρουν ακριβώς αυτό.

11) Silent Partner ( Συνέταιρος )

Επενδύστε σε μια εταιρεία βάζοντας μόνο χρήματα χωρίς να έχετε ενεργή εμπλοκή στα λειτουργικά θέματα.

12)  Προβολή διαφημίσεων σε ιστοσελίδα

Αν έχετε κάποια ιστοσελίδα μπορείτε να διαθέσετε χώρο μέσα σε αυτή για να προβάλετε διαφημίσεις από τρίτους.

13) Αγορά επιχείρησης που ήδη έχει κέρδη

Είτε για συνταξιοδότηση είτε λόγω οικονομικών αρκετοί πουλάνε επικερδής επιχειρήσεις . Αρκεί να βρείτε μια τέτοια για αγορά και να συνεχίσετε να την συντηρείτε

14) Πώληση ασφαλειών

Άπαξ και αναπτύξετε ένα καλό πελατολόγιο και μια καλή μητρική εταιρεία, θα έχετε ανανεώσεις συμβολαίων σε σταθερά διαστήματα

15) Πώληση Φωτογραφιών

Καταχωρήστε τις όμορφες φωτογραφίες σας στα κατάλληλα site, από τα οποία θα τις πάρουν άλλοι να τις χρησιμοποιήσουν, πληρώνοντας για αυτές.

16) Dropshipping

Πουλήστε προϊόντα άλλου μαγαζιού/κατασκευαστή μέσα από το δικό σας eshop σας χωρίς αυτά να φτάσουν ποτέ σε εσάς.

17) Δημιουργία εφαρμογής για smartphone

Μια στοχευμένα καλή εφαρμογή για κινητά μπορεί να αποφέρει αρκετά κέρδη μέσω διαφόρων τρόπων

18) Ενοικίαση αποθηκευτικού χώρου

Είτε αυτό είναι γκαράζ είτε κάποιος άλλος χώρος πολλοί θα πλήρωναν να τον αξιοποιήσουν για αποθήκη τους

19) Ενοικίαση εξοπλισμού

Νοικιάστε κάτι που έχετε και μπορεί κάποιος να χρειάζεται για λίγο χωρίς να είναι επιτακτική η μόνιμη απόκτηση του

20) Αγοράστε και πουλήστε domain names 

Κατοχυρώστε ονόματα ιστοσελίδων και με σκοπό να τα πουλήστε αργότερα που μπορεί να έχουν πάρει μεγάλη αξία

21) Επένδυση/Συμμετοχή σε χτίσιμο κτηρίου

Μαζεύεστε αρκετά άτομα, επενδύετε στην ανέγερση κτηρίου με σκοπό την ενοικίαση/πώληση και μοιράζεστε τα έσοδα των ενοικίων/πώλησης όταν πραγματοποιηθεί.

22) Ακολουθήστε κάποιον ειδικό

Βρείτε κάποιον ειδικό(αποδεδειγμένα) που δίνει συμβουλές και προτάσεις. Ακολουθήστε τον πιστά με στόχο το μακροχρόνιο κέρδος

23) Συνδρομές

Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα στην οποία θα προσθέτετε συχνά περιεχόμενο για το οποίο θα μπορούσε κάποιος να πληρώνει συνδρομή για να έχει πρόσβαση

24) Επιχείρηση αυτόματων πλυντηρίων

Πλυντήρια ρούχων που δουλεύουν με κέρματα. Με σωστή συντήρηση έχει όλα τα φόντα για δημιουργία ενός καλού παθητικού εισοδήματος

25) Μετοχές 

Με την κλασσική έννοια. Αγοράστε μετοχές σε εταιρείες που πιστεύετε ότι θα αυξήσουν την αξία τους και πουλήστε τις με (μεγάλο) κέρδος

26) Συλλογή και πώληση πληροφοριών 

Δημιουργία και πώληση πληροφοριών ή δεδομένων που είναι δύσκολο να αποκτηθούν σαν πακέτο. Το φτιάχνετε μια φορά το πουλάτε πολλές.

27) Ενοικίαση ιστοσελίδας

Δημιουργία ιστοσελίδας που θα μπορούσε να ενοικιαστεί σε μια μεγαλύτερη εταιρεία

28) Σχέδια 

Πουλήστε σχέδιά σας που θα μπορούσαν να τυπωθούν σε ρούχα ή αντικείμενα και επωφεληθείτε από τις πωλήσεις αυτών

29) Δημιουργία μουσικής

Όπως και με φωτογραφίες ή βίντεο, μπορείτε να δημιουργήσετε κομμάτια που θα πληρώσουν άλλοι για να τα χρησιμοποιήσουν

30) Ψηφιακό Σεμινάριο 

Δημιουργήστε ένα σεμινάριο σε ένα τομέα που είστε καλοί και άλλοι θα πλήρωναν να μάθουν πως να γίνουν και αυτοί ακολουθώντας τις συμβουλές σας.

31) Ενοικίαση μεταφορικού μέσου

Πολύ απλά αν για κάποια περίοδο δεν χρειάζεστε το μεταφορικό σας μέσο, μπορείτε να το δώσετε σε κάποιον άλλο από το να είναι ακινητοποιημένο στο γκαράζ.

32) Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Βρείτε άτομα ή μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν σελίδες στο διαδίκτυο ενώ θα έπρεπε και προσφερθεί τε να τους φτιάξετε με το ανάλογο αντίτιμο .

Κλείνοντας θα χρησιμοποιήσω μια φράση του μεγάλου επενδυτή Warren Buffett, ΄΄ εάν δε βρεις τρόπο να βγάλεις χρήματα όταν κοιμάσαι, θα εργάζεσαι μέχρι να πεθάνεις΄΄

Πηγή: https://passiveincome.gr/