Οι περισσότεροι άνθρωποι ασφαλίζονται για το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, για να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, για να αποζημιωθούν εάν υποστεί φθορά το σπίτι τους, αν τους κλέψουν το αυτοκίνητο και ούτω καθεξής…

Μπορεί αυτές οι αξιώσεις να είναι η πλειονότητα των αιτημάτων που φτάνουν στα ασφαλιστικά γραφεία για αποζημίωση, ωστόσο δεν είναι οι μόνες καθώς έχουν καταγραφεί ασφαλιστικές αποζημιώσεις που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μία θέση ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αποζημίωσης που πήρε από την Aviva το 2018 μία γυναίκα όταν το αυτοκίνητό της υπέστη σοβαρές ζημιές από ένα άλογο που το πέρασε για… ταίρι.
Η πρώτη ενδεχομένως κίνηση που έκανε ο υπεύθυνος στο τμήμα ζημιών είναι να κοιτάξει δεξιά αριστερά, μήπως κάποιος του κάνει πλάκα.

Ωστόσο αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό που έχει καταγραφεί με ζώα:

– Το 2013 μια 71χρονη γυναίκα από το Bath στο Somerset, ζήτησε να αποζημιωθεί για την τρύπα που είχε κάνει ένας ασβός στο υπόστεγό της. Η γυναίκα κατά λάθος εγκλώβισε το ζώο και αυτό στην προσπάθειά του να διαφύγει… άνοιξε τρύπα. Η RIAS (Ageas Retail Limited) ανταποκρίθηκε και η γυναίκα αποζημιώθηκε.

– Η περιπέτεια της RIAS με τα ζώα δεν τελειώνει εδώ καθώς κατέληξε να αποζημιώσει με 8.000 λίρες μία οικογένεια λόγω «εισβολής» περιστεριού από την καμινάδα. Το περιστέρι κατέβηκε από την καμινάδα και εν συνεχεία προκάλεσε ζημιές στο χαλί, το περιεχόμενο του σπιτιού και τους καναπέδες.

– Το 2019 πελάτης της Cover-More αποζημιώθηκε με 500 δολάρια για δάγκωμα από… νυχτερίδα ενεργοποιώντας ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

– Το 2018 η Aviva αποζημίωσε πελάτη ο οποίος σε ταξίδι έπεσε θύμα κλοπής του κινητού από μία μαϊμού. Η μαϊμού δοκίμασε το κινητό και επειδή δεν ήταν βρώσιμο το πέταξε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να σπάσει.

Και στον κλάδο οχημάτων, όμως, έχουν καταγραφεί περίεργα περιστατικά μερικά από τα οποία κατά καιρούς έχουν αποτυπωθεί και μέσα από το φωτογραφικό φακό.

– Αν και λίγο «ντροπιαστικό», είναι συχνό το φαινόμενο να μπερδεύει κανείς με τι καύσιμο κινείται το αυτοκίνητό του. Πετρέλαιο ή αμόλυβδη;

Σας έχει τύχει; Λίγο αφηρημένοι να είστε και ουπς! Κάνετε την λάθος επιλογή.

Ακούστε όμως και αυτό. Το 2010 μία γυναίκα που είχε σταματήσει στο βενζινάδικο για να πλύνει και να φουλάρει το αυτοκίνητό της με καύσιμα, έβαλε «από κεκτημένη ταχύτητα» στο ρεζερβουάρ, αντί για πετρέλαιο, σαμπουάν αυτοκινήτου. Τη ζημιά που υπέστη η μηχανή του οχήματος δεν είναι δύσκολο να την φανταστεί κανείς.

– Ένας άντρας στη Βόρεια Carolina πάρκαρε συνεχώς τη μηχανή του δίπλα σε έναν κάδο σκουπιδιών και για να μη λερώνεται την σκέπαζε με ένα μαύρο κάλυμμα. Μέχρι που κάποια μέρα δεν την βρήκε, καθώς κατά λάθος την μάζεψε το σκουπιδιάρικο και την έβαλε στη μηχανή συμπίεσης. Δεν ζήτησε αποζημίωση από την ασφαλιστική καθώς τον αποζημίωσε απευθείας ο δήμος.

Και πάμε στους celebrities

– Το 2011 ο τηλεοπτικός Mr. Bean έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης αποζημίωσης από ατύχημα με αμάξι.

Ο Rowan Atkinson τράκαρε την McLaren F1 του με αποτέλεσμα η ασφαλιστική να πληρώσει σε αποζημίωση το ποσό των 900.000 λιρών.

– Όντας το 2006 η ντίβα της εταιρείας Gillette, η Mariah Carey αποφάσισε να προστατέψει τα «εργαλεία δουλειάς της» ασφαλίζοντας τα πόδια της στους Lloyd’s of London για το αστρονομικό ποσό των 810 εκατ. δολαρίων.

– Αν είσαι ο David Beckham με τις εταιρείες μόδας να σε παρακαλάνε για μια διαφήμιση, πρέπει και εσύ με τη σειρά σου να ασφαλίσεις αυτό το σώμα.

Έτσι το 2006 ο σταρ του ποδοσφαίρου ασφάλισε το σώμα του για 195 εκατ. δολάρια.

– Το χαμόγελο της Julia Roberts. Ναι, η σταρ του σινεμά είχε ασφαλίσει το χαμόγελό της για 24,5 εκατ. δολάρια.

Ήταν η περίοδος που είχε ανακηρυχθεί και ως η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο.

– Οι καμπύλες της Kim Kardashian. Πιο συγκεκριμένα τα οπίσθιά της. Αυτά την έκαναν διάσημη και γι’ αυτό και τα ασφάλισε στο ποσό των 15 εκατ. δολαρίων.

Πηγή:insurancemarket.gr