5 συμβουλές για υγιή και λαμπερά δόντια!

Πέντε συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή και λαμπερά, για πάντα.

Τα δόντια μας, έχουν γίνει ένα σημαντικό “εξάρτημα μόδας”.
Ο καθένας θέλει το χαμόγελό του να είναι λευκό, φωτεινό και εκθαμβωτικό. Και ένα υπέροχο χαμόγελο ξεκινά, πάντα, από τα υγιή δόντια.

Ακολουθούν πέντε συνήθειες, τις οποίες αν αναπτύξουμε θα μας δώσουν το καλύτερο δυνατό χαμόγελο και θα μας βοηθήσουν να το κρατήσουμε για μια ζωή.

ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΝΗΜΑ:

Θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, κάθε μέρα.  Οι οδοντόβουρτσες δεν μπορούν πάντα να φτάσουν τα σωματίδια των τροφών και την πλάκα που μαζεύονται ανάμεσα από τα δόντια.

Η πλάκα είναι η λευκή κολλώδης ουσία που που εμφανίζεται στην επιφάνεια των δοντιών σε περίπτωση που δεν τα βουρτσίζετε με το σωστό τρόπο και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα δόντια μας, στα ούλα και στο οστό που περιβάλλει και υποστηρίζει τα δόντια μας.

ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ:

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας πολύ καλά . Με όποια οδοντόβουρτσα βολεύει τον καθένα. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην είναι πολύ σκληρή, γιατί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα δόντια αλλά και στα ούλα μας.

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι σπουδαίες για εκείνους που απολαμβάνουν τα gadgets, αλλά μία κανονική οδοντόβουρτσα και η σωστή τεχνική βουρτσίσματος είναι εξίσου αποδοτικές.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε να βουρτσίζουμε τη γλώσσα μας, όπου εύκολα μπορούν να παγιδευτούν σωματίδια των τροφίμων αλλά και βακτήρια, προκαλώντας άσχημη αναπνοή ή και ερεθισμό.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ:

Εαν μας πονάει ένα δόντι, δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να πονέσει περισσότερο. Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσο πιο επώδυνη και δαπανηρή θα είναι η θεραπεία. Η επίσκεψη στον οδοντίατρό μας δεν πρέπει να αναβάλλεται.

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Είναι πολύ σημαντικό να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας για έναν έλεγχο, μία φορά το εξάμηνο. Ο οδοντίατρος μπορεί να εντοπίσει ένα πιθανό πρόβλημα, σε πολύ πρώιμο στάδιο και να το αντιμετωπίσει.

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ:

Ιστορικά οι άνθρωποι άρχισαν να έχουν προβλήματα με τα δόντια και με τα ούλα τους, όταν άρχισαν να τρώνε μεγάλες ποσότητες κόκκων ζάχαρης και υδατάνθρακες. Φροντίζουμε λοιπόν τη διατροφή μας, με πολλά φρούτα, λαχανικά και κρέας. Πιθανόν τα αποτελέσματα θα κάνουν καλό και στο σώμα μας!

Πηγή: www.healthtimes.gr